I registeret finner du stikkord til alle emner i Sonen. KLIKK HER og se alle de spennende emnene vi har i denne sonen

Sophus Buggesvei nr 5.

Sophus Buggesvei anno 1919.
Denne gangen vises to bilder fra Sophus Buggesvei på Nanset. Fotografiet fra gaten viser gatens nr 5, slik det fortonet seg i 1919. Huset kan være bygget før 1910. Eieren i 1919 het Thomas Liebe. Men det var skipsreder Lunde ( se forøvrig bildet av nr 3, Bøevillaen Hugnadbu ), som hadde fått huset bygget og som eide det før Liebe.
Bilde nummer to er fotografert i bakgården til nr 5. Nesten som klippet ut av ett av Ibsens stykker, kommer herr Liebe gjestene i møte. Hovedhuset, som så vidt sees til høyre, hadde som bildet viser, ett tilbygg; Bryggerhuset.
Det lyse huset bakenfor til venstre, når man ser på bildet innenfra gården, ble eid av Brøgger, dette er Sophus Buggesvei nr 7. Brøgger var dansk og skal ha arbeidet på postkontoret i mange år. Det fortelles at huset hadde blitt bygd i 1912 av materialer etter nedrivingen av den rundt 300 meter lange Reiperbanebygningen på Torstrand, som foregikk mellom 1910 og 11. Mye tyder på at huset ble bygget av Thøger Andressen (Var ikke det han som eide den første bilen som kom til Larvik ? ).
Det mørke huset til høyre var Larsens hus og ligger på hjørnet mot Skogveien. ( Skogveien 22.)

I krysset Sophus Buggesvei og bortover Fresjeveien ligger i dag bygningene som rederiet Melsom & Melsom satte opp fra 1931 og utover.
Bildene ble i 1919 fotografert av Samuel Øksenholt under ett besøk hos sin venn herr Liebe.

Annonse

Bildesamlingen (89 bilder)

 

Nanset (33 bilder)

 

Andre bildealbum