I registeret finner du stikkord til alle emner i Sonen. KLIKK HER og se alle de spennende emnene vi har i denne sonen

Soldathjemmet i Stavern!

Nyvalgt formann i Fredriksvern Verfts Venner (Fvv), Kjell Bugge inviterte til medlemsmøte på Soldathjemmet i Stavern. I tillegg til en informasjon om foreningen var det lagt opp til en orientering
av de nye eierne av bygget. Det var kanskje det siste som trakk folk, uten forkleinelse for Fvv og det gode arbeidet som de utfører i Leiren.

Var ikke dette en del av kantina?

For oss som frekventerte Soldathjemmets kantine og etterpå gikk på kino var det spennende å bli
orientert om oppussing og vedlikeholdsarbeidet som nå pågår i Skråvika. Taket er lagt om og tettet, store deler av bygget er tilbakeført i den farve det originalt hadde. Råteskader blir utbedret og en har funnet fram de gamle vindusskoddene som blir pusset opp, utbedret eller en må lage noen ny. Helt utrolig hva en har fått til og alt med kommunal og/eller fylkeskommunal godkjennelse!

Den gamle kinosalen kan fort bli Staverns storstue!

For de av oss som valgte å bruke 25 % av daglønna for å se film var det naturlig nok kinosalen som vakte størst oppmerksomhet – tenk å bli tatt med tilbake 55 år i tid.

Stor takk til Fvv som inviterte og til eierne representert ved søstrene Kjersti Haugland og Christine Haugland Rahn som orienterte.

Vist 228 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Soldathjemmet slik det så ut i mai 1945. Det var Annie Riiser som lånte meg dette bildet for mange år siden..

Fra Jan Einar Bredal fotosamling.

Flott Jan Einar og på ditt bilde ser du de vindusskoddene som jeg skriver om over. De ble jo fjernet for mange år siden, men noen av de ble funnet igjen i kjelleren.

Jeg husker vel bare bygningen som rød, men den er nå malt i en lys grå farge med noe mørkere vinduer og dører. All malingen var forøvrig sponset av Jotun fabrikker – kanskje en oppfordring til andre til å komme på banen med litt støtte, for dette prosjektet tror jeg er liv laga!

Har du andre bilder fra stedet eller vet du noe om folka på bildet hadde det vært artig?

Slik ser Soldathjemmet ut i sin originale farge – og skoddene kommer altså senere!

… og her er nok et blide, som “motsvarer” fotografiet til O2, men som altså også viser Soldathjemmet i maidagene 1945, etter norsk “gjenerobring”! .

Bildet utlånt av Annie Riiser. Jan Einar Bredal fotosamling.

Her kan en se at det skjer ting underveis. På bildet jeg la ut er det kommet et ekstra vindu ved siden av døra til høyre og også et lite vindu til høyre for døra. Vet du hvem som har tatt dine bilder Jan Einar?

Annonse