I registeret finner du stikkord til alle emner i Sonen. KLIKK HER og se alle de spennende emnene vi har i denne sonen

Smia skal rives!

Nå er det vel like før den gamle smia ved jernbanen blir revet. Her på LINF har vi jo tradisjon for å dokumentere eldre bygninger som er rivningstrua. Det er vel derfor på sin plass at også denne smia blir gitt vår oppmerksomhet.

Jeg kjenner ikke til denne bedriftens historie, men at det ble spilt mye piano her, er vel heller tvilsomt!

Det sitter en imidlertid en kar oppe på Nanset som muligens kan hjelpe oss – eller hva sier du Jan Einar? Eller kanskje er det også andre som kjenner til dette gamle gule bygget og dets historie?

Foto:astridw

Vist 143 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Jeg har kikket litt i næringslivsboka fra 1949 og finner ingen ting om noen smie i dette området. Det er vel mulig at de som jobbet her utførte vedlikeholdsarbeide for NSB og derfor ikke var noen selvstendig bedrift. Jan Einar skriver i en mail at han ikke kjenner til hvem som holdt til her nede.

Smia var vedlikeholdsavdeling for jernbanen, jeg vet fordi min fars søskenbarn Per Larsen drev som smed der. Det var vel bare oppdrag for NSB. Tror ikke den tok oppdrag for andre. Teddy.

Som jeg har nevnt i mail til O2, er jeg svært lite kjent inne på jernbaneområdet. Men tar jeg helt feil når smia er den bygningen som vi ser det røde taket på, helt til venstre på dette utklippsbildet?
I tilfelle så er dette til stedsorientering !

Smia ligger vis a vis Tollboden Jan Einar, lett å se, men nesten helt umulig å komme bort til. Smia er inngjerdet både mot skinnegangen, mot overgangen og mot Tollboden. Tror Astrid tok bildet gjennom nettinggjerdet! På det første bildet av smia i innlegget ser du opp på Bøkkern i bakgrunnen!

Teppet har gått ned for Jernbanesmia, her er et bilde av SLUTTEN.

Smia på Lågen! er vel ikke med på p LINF., men jeg får ikke limt inn bildeserien! Teddy.

Det kom greit inn her det Teddy – alt er bevart på LINF!

Takk for oppdatering Otto.

Annonse