I registeret finner du stikkord til alle emner i Sonen. KLIKK HER og se alle de spennende emnene vi har i denne sonen

En etterlysning...

Jeg er ikke sikker på om dette er rette forum for dette, men jeg kom tilfeldigvis inn på denne siden og tenkte å prøve. Dere får heller slette innlegget om ikke det passer. Men altså :

Min oldefar, Anker Henry Halvorsen ble født i Larvik den 28. juli 1903, sønn av glassblåser Adolf Halvorsen og hans hustru Norma Olava f. Kristiansen. Anker giftet seg og fikk min mormor, før han ble syk og døde av tuberkulose, bare 26 år gammel. Min mormor var da fem år gammel, og vokste mer eller mindre opp hos sin mors søstre i Porsgrunn, fordi hennes mor Paula (Pauline) måtte arbeide.
Dessverre døde min mormor før jeg fikk øynene opp for slektsforskningen, og jeg rakk aldri å spørre henne om hennes familie i Larvik. Nå som jeg har bladd litt i kirkebøkene, så viser det seg at min oldefar var en av hele 11 søsken, så det kan være at det finnes slektninger av meg som kan fortelle meg mer om denne delen av familien. Jeg tenkte derfor å sjekke her, i tilfelle det finnes noen som kan hjelpe meg. Jeg vet ikke om noen av min oldefars søsken fikk barn, og såvidt meg bekjent, så er det dessverre ingen av søsknene hans som lever lenger.

Da min oldefar ble født (1903), så bodde foreldrene hans i Griffenfeldsgate 19, og hans far abeidet som glassblåser (glaspuster) på Larvik glassverk. Han var deres andre barn, Mary Adolfa (1902), var født et år tidligere. Han fikk tre brødre til ; Walter (1906), Fritz (1908) og Johan Eilif (1911), før de flyttet til Frankendalsgata 11. Her bodde de, mens resten av søsknene til Anker ble født ; Hartvig (1913), Rønnaug Marie (1916), tvillingene Adolf & Norma (1917), Oddvar Simon (1918) og Lilly Borgny (1920).

Om noen kan hjelpe meg med informasjon om dem, så vil jeg være veldig takknemlig. Alt er av interesse. Skulle det være et annet sted jeg heller bør henvende meg, så gi meg gjerne en pekepinn.

Under er et bilde av en gruppe arbeidere ved glassverket, jeg antar det er stor sannsynlighet for at min tippoldefar Adolf finnes på bildet, siden han har glassblåser som yrke iallfall fra ca 1900 til ca 1920.

Vist 310 ganger. Følges av 10 personer.

Kommentarer

Vi har mange medlemmer som følger med og som forhåpentligvis kan gi deg et tips. Medlemmene er også kjent med søk i kirkebøker og protokoller av ymse slag. Jeg håper at du får “napp” på søket. Det er klart at slike “etterlysninger” hører med til vårt arbeidsområde, særlig når du også kommer med opplysninger og fotografi.

Det kan vel ikke være noen tilfeldighet at jeg finner noen med etternavnet Havorsen i Næringslivsleksikonet for Vestfold som utkom i 1949, men jeg finner altså både Fritz og Hartvig!
Fritz Halvorsen var jo en kjent blikkenslager i Larvik og du finner litt om hans firma på side 475 i boka. Blikkenslager Halvorsen hadde O som mellomnavn og jeg vet ikke om det passer med din Fritz?

Ellers finner jeg Hartvik Halvorsen, bosatt i Foggsgt 16 i Larvik – Han er nevnt fordi han i 1948 hadde en transportforretning med lastebil(?) her i byen

Ellers mener jeg at Walter Halvorsen også får det til å ringe en bjelle hos meg, uten at jeg riktig kan huske hvorfor.

Dette er vel egentlig en sak for et av våre kvinnelige medlemmer bosatt i Bamble – kanskje hun kommer innom hun også?

Tusen takk for opplysningene Otto.

Det kan absolutt stemme med Fritz, siden han ble døpt Fritz Olaf Halvorsen. Det var sannsynligvis ikke flere Fritz O. eller Hartvig Halvorsen i Larvik den gangen, så med stor sikkerhet er det min mormors onkler. Det er veldig artig å få vite mer om dem.

“Onkel” Walter er den eneste av søsknene til oldefar, som jeg med sikkerhet vet at min mormor har hatt kontakt med, for mamma nevnte en gang at han av og til var på besøk i Porsgrunn da hun var liten. Han var visstnok “skipsfører” og mamma husker ham som en veldig snill mann. Jeg fant et portrett av ham i full uniform da jeg arvet bildene etter mormor, og han ser da flott ut.

Dette innlegget passer noe tvilsomt inn i opphavet til denne samtalen, men likevel legger jeg den ved siden noe synes “tilhørlig”. Bedre med en til for mye enn en for lite i denne sammenheng.
I 1955 finner vi i boken "Norges lastebiltrafikk gjennom tidene, vognmannsvirksomheten av Bjarne Rokling, en herre ved navn Erling Henry Halvorsen. Han ble født 12/10-1908. Adressen er Ryesgate 22. Han hadde begynt i vognmannsyrket i 1932 og fikk egen lastebil i 1939.
Dette altså bare til orientering.


Ellers nevner jeg at i 1936 synes disse å bo “hjemme” i Frankendalsgt 11;
Adolf (f. 1879) og kona Norma (f. 1879)
Walter (styrmann) f.1906
Johan Eilif (Lærling) f.1911
Hartvik (arbeider) f. 1912.

Her må det gjøres oppmerksom på at dette er tatt fra valglister, så jeg antar at kun de som var over 23 år ville komme på en slik liste =;)
(Først i 1946 ble denne alderen senket til 21 år.)

Skipsføreren Walter Halvorsen ble i en alder av 50 år medlem i Odd Fellow – da med bostedsadresse Parkalle’en 10 Larvik.

@Jan Einar (eller andre), du som kan gatene i Larvik – Parkalle’en finner jeg ikke lenger, men den lå kanskje i nærheten av Badet?

Nei, Otto, Parkallen er i Byskauen, forlengelsen av stien ut på Mesterfjellet. Parkallen går fra Utsiktsveien til Håkonsgate.
Spørs om vi ikke er inne i slekta til Eva Svendsen, Eva med pikenavnet Halvorsen. Eva bodde nederst i Parkallen. Hennes grandonkel Hjalmar var gift med min tante Astrid, født Kristiansen. De bodde også i Parkallen, rett over gata for Eva.
Tante Astrid vokste opp i Hansebakken på Torstrand. Hansebakken står IKKE på kartet, Otto, men det er vel eneste bakken som finnes i Dronningensgate.

Takk for det Ole, jeg fant Parkveien og tenkte at det kanskje hadde skjedd et navnebytte en gang i tida!

Selvfølgelig en avsporing fra “Halvorsen”, men hvorfor heter Parkallen egentlig Parkallen? Vi har en tråd som heter “Byskogen”, så eventuelle svar bør legges i Byskogen, klikk her

Sjekket Folketellingene 1900 og 1910, og ser at min “onkel” Hjalmar var en 12 år yngre bror av Adolf, Truls sin tippoldefar.
Da er det ingen tvil at Eva (Halvorsen) Svendsen er av samme slekta.

Eva er jo datter av Fritz og gift med Nansetgutten (og motorsykkelkjøreren Kåre Svendsen). Hun er vel søster av Fritz Harald. Kjent og jovial kar det også!

Det var artig. Jeg ser at Fritz Harald finnes på telefon, så jeg tenkte å høre om han kunne være interessert i å fortelle meg litt om vår felles slekt. Tusen takk for hjelpen alle sammen !

En liten apropos, jeg prøvde å finne Frankendalsgata 11 på Google Maps, men det ser ikke ut til at adressen finnes lenger. Noen som vet mer om huset som fantes der ? Kanskje ikke så lett.

Uansett, takk for hjelpen så langt. Veldig kjekt å få hjelp av lokalkjente.

Jeg er for tiden på ferie på Kypros men jeg kan suplere litt vedrørende Fritz Halvorsens
barn. Tore heter eldste sønn så er det Fritz Harald og Eva.
Harald er gift med søsteren til Idar Gjertsen

Ifølge Lokalhistoriewiki er …
Frankendalsgata i Larvik kommune, bydel Torstrand, går som blindvei nordover fra Hoffs gate. Flere av husene i gata ble bygget i 1918-20 som arbeiderboliger for Alfr. Andersen mek verksted & støberi.

Gata har navn etter Frankendalen, som igjen er oppkalt etter prokurator Johs. Nilsen Franck som drev jordbruk i 1790-årene på Frankendalsløkka, der Hoffs gate og Fram Stadion befinner seg i dag.

Dog … det ser ikke ut til at nummer 11 finnes i dag.

I Frankendalsgata har alle husene fått endret nummer en eller annen gang etter 1962. Nr. 11 finnes på bykart fra det året og tidligere, men er siden endret til nr. 3.

Veldig bra, Roy! Godt med bilde. – Byen vår var altså i utvikling den gangen også =;))
Nå får Truls et ekte hus “å ta på”, også!!!

Tenkte jeg det ikke – Bra til deg Roy!

Tusen takk for informasjonen, Roy ! Det var kjekt å vite, og godt at huset fortsatt står. Mange takk for hjelpen :-)

Hei ! Har fått tips av Ole Leinæs om dette, det stemmer at jeg er datter av Fritz Halvorsen og kjenner jo til slekta, hvis du ikke har fått kontakt med min bror Fritz Harald, Truls Iberg så kan jeg selvfølgelig hjelpe deg med en del opplysninger, blandt annet så lever en datter av Adolf og Norma fremdeles, hun er meget gammel og heter Lilly Christensen (muligens med Kr ) . Jeg kan også opplyse om at vi er en stor slekt etter Norma og Adolf Halvorsen. Anker har jo også en datter som heter Rakel, hun havnet i Porsgrunn , er litt i tvil på om hun lever enda, men har jo igjen tre døtre mener jeg det var. Tror du får mest informasjon av min bror, men kontakt meg gjerne hvis du vil vite mer.
Mvh Eva Svendsen.

Hei Eva !
Det er veldig hyggelig å treffe deg her. Rakel var min mormor og jeg er sønn av hennes yngste datter, Barbro. Rakel døde dessverre i 2007 etter å ha slitt med sykdom i mange år, og det var før jeg fikk interesse for slektsforskning.
Jeg setter umåtelig stor pris på alt du kan fortelle meg om dine slektninger i Larvik. Jeg sender en beskjed internt så snakkes vi videre.

Skal vi kalle dette fullklaff med mange gode hjelpere!

Så absolutt, Ulf ! Tusen takk til deg og alle andre som har bidratt. Det har gitt mye mer enn jeg engang håpet på. Takk igjen !

Annonse