I registeret finner du stikkord til alle emner i Sonen. KLIKK HER og se alle de spennende emnene vi har i denne sonen

SEILMAKERFAMILIEN PÅ TORSTRANDSTORV 3

Nå har jeg fått høre noen historier om min oldefar, seilmaker Adolf Laurentzius Christiansen, som bodde med sin kone Othilie og sine 12 barn i huset med adresse Torstrands Torv 3.
For det første så var han som alle andre som bodde på Torstrand ihugga Fram-fan. Da han ved en anledning skulle male huset, så blei det malt hvit med blå vinduskarmer. Men det blei det jo stor harme av, da dette var Larvik Turns sine farger. Så da var det bare å male om. Hvilke farge det blei veit jeg ikke, men tror han tok hele huset i hvitt, sånn for fredens skyld.
En annen historie er at da han var ganske gammel så kjøpte han seg bil, men kunne langt ifra gire og kjøre den. Ofte når han skulle på kamp og se Fram spille blei jo bilen fylt med folk. Med det var ingen som med lyst satte seg inni. For en kjøretur med Adolf, var å sette livet på spill. Hans kjøring var vel mer hopping bortover hver gang han skulle gire. Og noe bilbelte var jo ikke på den tiden. Barn satt jo ofte også på fanget il foreldrene, så man måtte nok holde godt rundt barna sine. Men han var en så aktet mann at ingen turde si nei når han komaderte dem inn i bilen. Har hørt om flere som fikk nesa kræsja i fronten.
At han vraket bilen på vei hjem fra fotballkamp i Skien/Porsgrunn og forulykket sin brors død tilhører også historien med seilmaker Adolf og hans evne til å kjøre bil.

Vist 698 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Stine, det var 10 gutter og 2 jenter, og Tora var min bestemor.Aolf brukte ikke hornet på bilen når noen var i veien, han sveivet ned vinduet og ropte ut der.En gang etter et familieslskap så jeg mitt snitt til å henge bakpå på glatta da han kjørte hjem,da ble det stor ståhei! Vi har en stor familie, jeg har så vidt kontakt med noen få.Teddy.

Hei Theodor:)
Ser dere i dagens ØP (2.mai 2012) er familien til mannen det her er bilde av, Adolf Chrisitansen. Men de var flere en 2 jenter, så du slekter nok da muligens fra en av Adolfs søsken. For det er ingen av jentene med navn Tora.

Her er bildet som er i dagen ØP. Der står også navnene på alle sammen. Det er to kvinner som fortsatt lever:)

Det er Albert som er min oldefar, og far til Tora.( Den gamle seilmaker’n) Adolf var søster av Tora og min fars onkel.Alf var i tjølling E-verk.Min broder kan alt dette, så jeg skal prøve å få han igang. T.

Ja, regna med at det var noe sånt. Vi er medlem av geni.com og der står hele slektslista og det også langt tilbake:)
En dag jeg har litt tid, skal jeg gå inn å kikke på forholdene:) Gir beskjed…

Har du kontroll på Adolf sine foreldre? Min morfar hette også Christiansen/Kristiansen (jeg har sett begge varianter), han bodde i Hansebakken, et steinkast fra Torstrand torg, så da må jeg jo lure på om Adolf kan ha vært av samme slekt. Morfars far hette Kristian Gulliksen, og slekta hans kom fra Gjone i Hedrum.

Hei Ole:)
Ja, jeg har slekten langt tilbake til vikingetiden og inn i kongelige kretser. Jeg er faktisk 14.menning med Kronprins Haakon, så det er jo ikke værst.
Jeg skal undersøke en dag jeg har litt tid, og gi deg beskjed.
Adolf sine foreldre heter Albert Christiansen(1853-1921) og Louise Andersen(1853-1920). Når jeg søker Kristian Gulliksen, så får jeg opp flere. Har du noe fødsel eller dødsdato, gift med eller barn, så hjelper det mye.
På geni.com kan du øverst til høyre søke i personsøk, og begynn da feks med Adolf Christiansen så kan du derfra gå bakover. Det koster å være medlem, men du får to måneder gratis til å prøve deg fram.
Men trenger du litt hjelp til å starte og finne fram, kan virke litt kaotisk noen ganger å holde styr på alle navn som ofte er like ettersom man ble oppkalt osv, så ta kontakt så skal jeg hjelpe deg med det jeg kan.
TLF: 41 07 37 79
Lykke til, og ikke vær redd for å ringe om du trenger noe hjelp:)

Seilmakermester Albert Christiansen var født 1853 i Kragerø.

TORSTRANDS TORV 3. Litt historikk om Torstrands Torv kan kanskje interessere. Det er en gammel eiendom og jeg har funnet opplysninger tilbake til 1865 i pantebok for Larvik, men jeg velger å skrive litt om når huset kom i Christiansenfamiliens eie: På høsten i 1896 fikk Petter Anton Christiansen skjøte på eiendommen. Han flyttet til Øvre Bøgeligate så det ble Albert Christiansen med familie som bodde i huset ved folketellingene i 1900 og 1910.
Albert døde som nevnt over her i 1921. I sept. 1922 kjøpte Adolf Christiansen Torstrands Torv 3 av sin bror Havnefogd Petter Anton Christiansen. Ved folketellinga i 1910 bodde styrmand Adolf L. Christiansen med hustru og 4 barn i Dronningensgt. 15a (Larvik).

Ja, har sett folketellingen fra 1910 og det stemmer at det var fire barn, et udøpt som er min mormor Ingeborg som ble født i slutten av oktober. Veldig flott å få tilleggsopplysninger. Takk:)

Mange takk for tilbudet om hjelp, Stine Elise. Jeg skal se på geni.com, selv om jeg sikkert ikke føler meg hjemme der.

Min oldefar Christian Gulliksen var født 26. aug 1841 på Nordre Gjone i Hedrum. Han ble gift med Anne Christine Christophersdatter fra Bybakken i Hedrum krk 21. juni 1865. Hun var født 19. februar 1842.

Jeg har foreløpig bare funnet to av deres barn:
- Lovise Marie, født 12. september 1865
- Christopher Gotfried (min morfar), født 18. desember 1869

Det må være flere barn, for Thorleif med platespiller’n var en fjern slektning av meg, og han hette vel også Christiansen/Kristiansen?

Nei, nå får jeg se å finne ut av denne morslekta, men kanskje jeg kan få litt gratis hjelp her fra sandloppene?

Petter Anton Christiansen er jo et kjent navn i min generasjon. Han sparka fotball på Turn da jeg spilte på Nanset på 60-tallet. Kan han ha vært i slekt med havnefogden, tro?
‘Min’ Petter Anton var på min alder (født 1950), men jeg mener å ha hørt at Petter Anton døde ung, mens han drev kolonial på Farriseidet. Han er/var forøvrig bror av Eivind Christiansen, tidligere politi i Larvik. Håper jeg ikke roter med/husker feil etternavn nå.

Din Petter Anton Christiansen (f. 1950) var barnebarn av havnefogd Petter Anton Christiansen, Ole. Petter Anton døde for mange år siden. Dessverre kommer jeg ikke på hva far til Petter Anton og Eivind het, men han døde også svært tidlig. Moren deres het Ruth (f. Larsen). Hun og min far var mye sammen etterat far ble enkemann (for annen gang) i 1985.

Takk Ole, da har jeg litt mere kjøtt på beinet når jeg skal leite for deg i helgen.
Først så kan jeg si at kjøpmann Petter Anton på Farriseide døde etter han hadde solgt butikken på Farriseidet og drev der der Europris er idag. Han nedstammer vel fra en av Adolfs brødre, mener jeg min mor har sagt.
Denne Petter Anton, havnefogden har jeg også hørt om og skal undersøke i slektstreet hvor han kommer inn.
Så fortsettelse følger.
Når det gjeldet barnebarna til Adolf og Othilie så lever idag alle untatt en, min onkel Thor Albert Thorsen som var kaptein og døde (1997-trur jeg). Så vi snakka igår om å ha et søskenbarntreff med deres barn igjen, for de aller fleste bor i distriktet. Om vi skulle tatt ett treff med ettekommere etter Albert og Louise, så må vi sette sammen en komite, så vi kan få med flest mulig, for da blir det jo betydelig flere. Hadde jo vært flott siden det har vært 100-jubileum for Fram da. Si fra om det er noe interesse for det da…
Og det som har fanget min interesse er når man går langt tilbake så ser at man vi er i direkte slektlinje med f.esk Harald Hårfage, Halvdan den gode, Halvdan den Svarte og mange andre Vikingekonger. Dette via Adolfs kone Othilie.
Skal i helgen legge ut noen slektslinjer tilbake jeg, så kan dere se fler kombinasjoner. Veldig spennende er det:)

Eivind og Petter Antons far het Walter Christiansen. Han døde allerede i 1956.

Ja, her er det mye spennende og avklarende, men jeg venter spent på fortsettelsen.

Synd det var rett det jeg hadde hørt at Petter Anton/50-årgangen døde så ung. En blid, artig og hyggelig kar, alltid med mye liv rundt seg.
Visste at Petter Anton og Eivind var i slekt med gutta tre bla Larsen i Byskogen, og nå forteller du Inger-Helene at PAC og EC er fettere med Ulf Roald Larsen og hans tvillingbrødre. Flott, da har jeg det også på plass!

Ulf og jeg gikk i samme kalsse på Realskolen, og vi hadde det mye moro sammen. Ulf var sannsynligvis Larviks største vitseforteller på midten av 60-tallet!

Jeg lærte aldri Petter Anton å kjenne. Han døde allerede i 1996 (etter fars gamle notater å dømme.)

Hei Teodor:)
Her er litt informasjon om din bestemor Thora, som ligger ute på geni.com

Thora Alvilde Christiansen
Født: 17. januar 1885
Nærmeste familie:
Daughter of Albert Christiansen og Lovise Andersen
Sister of Petter Anton Christiansen; Alma Christiansen; Harald August Christiansen; Adolf Laurentius Christiansen; Albert August Christiansen; Alf Bernhard Christiansen; Otto Emil Christiansen; Johan Christian Christiansen; Carl Vilhelm Christiansen; Marcus Wilhelm Christiansen og Marcus Wilhelm Christiansen «

Hei Ole:)
Dette har jeg funnet om Kristian Gulliksen. Håper det er noe informasjon der som er nytt for deg. Noe annet du lurer på, bare spør:)

Kristian Gulliksen
Født: 1841
Gjone Nordre i Hedrum, Ødegården
Nærmeste familie:
Son of Gullik Olsen og Maren Hansdatter
Husband of Anne Kristine Kristoffersdatter
Father of Marie Berthe Teie
Brother of Ole Gulliksen; Hans Gulliksen; Maren Gulliksdatter; edel gulliksdatter og lars Gulliksen

Hei igjen Ole:)
Og her er det jeg fant om Kristians kone, og dette går veeeeldig langt tilbake. Så du skulle nesten tattt deg en tur hit og sett, for det går flere hundre år tilbake i tid. Veldig spennende. Si fra neste gang du er i Larvik og har tid til å se på litt slekstforskning, så kan vi møtes.

Anne Kristine Kristoffersdatter
Født: 19. februar 1842
Larvik, Vestfold, Norge
Nærmeste familie:
Daughter of Kristoffer Andersen og Regine Larsdatter
Wife of Kristian Gulliksen
Mother of Marie Berthe Teie

Mange takk skal du ha, Stine Elise.
Bare et raskt svar en fredag formiddag før jeg må få brukt godværet til noe nyttig utendørs.

Jeg har nok noen flere barn enn Marie Berthe Teie, nemlig morfar Christopher og Lovise Marie.

Når det gjelder Anne Kristine, så har du gitt meg helt nye opplysninger om hennes foreldre. Kjempeflott å komme videre.
Vet du hvor geni.com henter sine opplysninger?

Hei:)
Geni er alle som bruker det og legger ut sine opplysninger. Feks om jeg har lagt ut det jeg veit om en person, så er det en annen som har lagt ut nesten det samme som meg. Da blir det et “duplikatfunn” og disse to personene kommer opp. Så sjekker man opplysningene mot hverandre. Er det samme person sier man JA, og da slåes to trær sammen.
Så det er vi brukere som egentlig lager geni.
Bakover i tid så hadde man som regel en mor og en far. Men i dag hvor man skilles ofte og kankje har flere barn med flere menn, så legger man det inn og geni “holder orden” på alle forhold for oss.
Jeg tenker at for våre etterkommere om hundre år, så skal vi idag ikke være “flaue” for å legge inn nåtidens opplysninger, det er jo det som tilhører historien.
Så man begynner med å legge inn fra nåtiden og bakover så langt man veit til oldeforedre og lenger bak, om man veit. Så er det noen andre som også kan ha like opplysninger og da slåes trærne sammen, så får du enda mere slekt.
Håper det var en sånn rimlig grei forklaring.

Stine

Hei alle sammen

Som slektsforsker på hobbybasis (og som etterkommer av seilmaker Albert Christiansen og Lovise Thomine Andersen) vil jeg bare si litt om Geni.com. Mye av det som finnes der om seilmakerslekten Christiansen er riktig. Men hvis noen av dere “adopterer” slektsinformasjon om opphavet til Alberts farfar Abraham, så begår dere en meget stor tabbe.F.eks. Rosenvoldslekten er IKKE slekten til Abraham Christiansen (Alberts farfar). Fordi: Christian Rosenvold hadde to sønner med navnet Abraham, den eldste født 30 aug. 1798 og død 1 nov. s.å.
Neste Abraham er fødd 21 jan. 1802, og døde 15 oktober 1831. Begge ble født og døde i Kristiansand.

Alberts farfar heter fortsatt Abraham Christiansen, men er IKKE av Rosenvoldslekten fra Kristiansand. Det er fort gjort å adoptere på Geni.com og da blir feil info veldig fort spredt rund på forskjellige anetavler.

(bare en vennelig liten sommerlig slektsforskningsadvarsel)

hilsen et oldebarn Alf B. Christiansen

Tusen Takk for opplysningen Sten Fredrik, den taes til følge hos meg:)

Vi er vel firmenninger vi to, Stine? (Hvis jeg ikke har bommet helt)

Hei Sten Fredrik:)
Nå har jeg vært på ferie en uke, så jeg er ikke helt oppdatert. Men jeg skal gå inn i programmet geni.com en dag jeg har tid å sjekke:)

Hei Ole:)
Som svar på hvor geni får sine opplysninger fra, så er det i prinsippet oss brukere.
Geni er et verdens omspennende program, hvor man legger ut de opplysninger man har. Viser det seg at andre har samme opplysninger om en person som navn, født, død, foreldre, søsken osv, så blir man spurt om å “duplisere”. Stemmer opplysningene så sier man ja, og da kommer man inn i et nytt slektstre. Og sånn fortsetter det….

Hei igjen Ole:)
Fant noe på Berthe Marie Teie som kanskje kan være interessant for deg. Det er er vel dattra til Kristine og Kristian Gulliksen.
Så dette er kansje din bestemor/oldemor eller noe?

Marie Berthe Teie
(f. 11.04.1872 i Larvik – 1929)
Daughter of Kristian Gulliksen og Anne Kristine Kristoffersdatter
Wife of Karl Martinius Teie og juel johansen
Mother of arnold teie; thorbjørn theie; Birger Johansen og rolf johansen
sten ove salvesen

Kristian Gulliksen (Berthe Marie Teie’s far)
Født: 1841
Gjone Nordre i Hedrum, Ødegården
Nærmeste familie:
Son of Gullik Olsen og Maren Hansdatter
Husband of Anne Kristine Kristoffersdatter
Father of Marie Berthe Teie
Brother of Ole Gulliksen; Hans Gulliksen; Maren Gulliksdatter; edel gulliksdatter og lars Gulliksen

Når jeg søker videre så ser jeg at det som vi to har som fellles er stamforeldrene våre Ole (f. 1585) og Eli Kjølen(f.1590) fra Nøtterøy. Og Ole er da min 10. oldefar….

Så der har du mere å gruble på…hehe:) Velbekommen

Stine

Mange takk for forsøket, Stine, men denne Marie Berthe er nok ikke en av mine aner.
MEN hennes bror, Christopher Godtfried Christiansen var hennes tre år eldre bror, og min morfar. Han kjøpte seg etter hvert hus i Hansebakken. Han var gift med Berthe Marie Herlofsen, så det er sikkert disse to jentene med to like fornavn du har blandet sammen.

Skal se litt nærmere på dette i morgen, for jeg fikk en deli info fra en i Teie-familien for noen år siden.

Ja, du vet de haddde ofte veldig like navn før fordi de ble oppkalt etter en eller annen, derfor er det jo viktig å sjekke årstallen på født, død osv.

Vi fortsetter bare jakten, ingen grunn til å gi opp:)

Stine

Jeg har lyst til å komme med en liten opplysning når det gjelder oppkalling i tidligere tider.
Ungene ble oppkalt etter nære slektninger. Mange steder var det regelbunden oppkalling. Første sønn fikk navnet etter farfar, første datter etter farmor, neste sønn fikk morfars navn og neste datter mormors navn. Det var vanlig at andre slektninger eller faddere ga navn til yngre barn i søskenflokken. Det hendte at et barn døde og da gikk navnet i arv til neste unge av samme kjønn.
Det hendte at en ektefelle døde. Dersom gjenværende ektefelle giftet seg på nytt og fikk barn, skulle første barn kalles opp etter avdøde ektefelle.
Det var ikke sjelden at moren døde i barselseng. Dersom barnet levde og var ei jente fikk datteren samme navn som moren.
Det kunne være flere søsken med samme døpenavn. Fra min egen slekt har jeg eksmpel på at tre brødre het OLE. Alle tre vokste opp og nådde voksenalder. Da er det om å gjøre å finne rette ane når man driver slektsforskning!!!
Mine Ole’r:
1. Ole født 1770 død 1841
2. Ole født 1780 død 1849
3. Ole født 1785 død 1824.
Jeg er etterkommer etter Ole som er født i 1780.

I Norge ble allmenn stemmerett ble innført i 1898 for menn over 25 år. I 1913 fikk kvinner stemmerett. Hva kan stemmerett ha med seilarkerfamilien på Torstrand å gjøre? Den 17. mai 1891 gikk et stemmerettsdemonstrasjonstog fra Løgesletta på Langestrand. Noen hundre mennesker møtte opp og gikk i tog under en fane som maler Aamodt hadde laget. Fanen hadde innskriften: “Alminnelig stemmerett/17.mai 1891”. Glassverksmusikken spilte og toget gikk til Bøkeskogen hvor demonstrasjonstoget hadde fått anvist egen plass i den vestre del. Det ble holdt to arrangementer samtidig (Borgertoget og demonstranttoget.)
Denne 17.mai hørtes det taler og musikk fra sto steder samtidig i “Skoven”. Det var hele seks personer som talte for demonstrantene og her kommer seilmaker Albert Christiansen med i fortellingen. Han var første taler og innledet arrangementet i Bøkeskpogen for demonstrantene.

Denne gamle annonsen forteller at det har vært seilmakere i mange generasjoner i seilmaker Adolf L. Christiansens slekt.

Hei Sten Fredrik og Stine! Jeg har begynt å interessere meg for seilmakerslekta Christiansen fra Larvik. Det er riktig som Sten Fredrik skriver Abraham Christiansen er ikke av Rosenvoldslekta i Kristiansand.
Den 27. juni 1825 ble ungkarl og seilmager Abraham Christiansen 22 aar og pigen Inger Marie Christophersdtr. 23 aar viet i Fredriksvern kirke. ( Hun var fra Stavern. Det står et stedsnavn også for Abraham, men jeg er usikker på tydningen.) Inger Maries dåp har jeg funnet i krikebok for Stavern.
Seilmaker Abraham Christiansen døde i Larvik 22. jan 1857, 54 år gammel. Både ved ekteskapsinngåelsen og da han døde går det fram at han var født i 1803, men hvor er jeg noe usikker på.

Flott Inger-Helene! Karnskje du kommer til meg en dag ? teddy.

Hei Teddy! Jeg tar meg gjerne en tur! Takk for sist forresten. Rabarbraen fra hagen din ble omgjort til deilig syltetøy sammen med jordbær. Ankeret ligger og venter på å bli pyntet litt opp før det tar veien ut på Kuholmen.

Det er masse rabarbra, bare kom. Men jeg mente at jeg er også av Seilmakerne! (Rabarberaen synger på siste verset) Teddy.

Fra min broder.

Der er jo bilde av Albert sjøl. Jeg har sett det i en annledning tidligere, men da var jeg vel lite og ikke brydde meg slik jeg gjør idag:)

Dette har jeg klippet fra Larviks historie bind III side 209.

Når man leser dette, så må jeg jo si at det er helt klart at man er stolt av å være ettekommer av Seilmakerslekten. Og alt de har gjort ang Fram og Colin Archer som tilhører Norgeshistorien.

Jeg har faktisk arvet noe likørglass(trur det er det), det er små og i forskjellige farger. De kommer i fra huset på Torstrands torv. Har også en teaterkikker (godt bruk sådan), og min mor har et vakker “pastell” bilde som vistnok skulle “være partner” til et annet bilde. Men de måtte jo dele tingen så rettferdig som mulig. Jeg skal ta bilde av det neste gang jeg er hos mamma, kanskje noen av dere ettekommere da sitter på partneren til dette bildet. Hadde vært moro å visst. Bildene skal være like i stilen og i fargene som er brukt, så om man ser det og kjenner det igjen, så er det riktig partnerbilde.
VI får se om vi klarer å finne ut hvem som arvet det andre bildet da…

Ang Abrahams fødested, så ser vi kirkeboka for Stavern at hans fødested ikker oppført. Derimot ser vi at oppholdsstedet er Fredriksværn. (forkortet Fredvrn.) Abrahams forlover var seilmagermester Plum. Han var vel fra København og trolig er det nok der Abraham også kommer fra. Saken finner nok sin løsning etterhvert. Det tar bare litt tid.

Hei igjen.

Var det ikke en etterkommer av seilmakrane som skreiv for A-pressa for endel år siden? Mener at min bestefar (Fredrik L.Christiansen) sa det. Eller er jeg helt på jordet? (Hadde jo vært fint hvis jeg hadde husket et navn, men sånn er det).

Her er et bilde som kommer fra huset på Torstradnstorv 3. Da de skulle dele så var det to stk av lignende motiv på bilde. Og jeg lurer da på om det er noen der ute som kjenner igjen motivet (det er satt ny ramme på dette) og da evt har partnerbildet. Står ikke hva jeg kan se noen signartur på hvem som har malt det

Annonse