I registeret finner du stikkord til alle emner i Sonen. KLIKK HER og se alle de spennende emnene vi har i denne sonen

Bilnummer

En populær hobby som guttunge var å skrive ned bilnumre og bilmerker. Satt på trappa til Rakel Hetty Hansen og skreiv. Jeg vet ikke om noen fremdeles gjør det.

En noe spesiell hobby jeg hadde var å “registrere” avskilta biler. Det vil si å legge merke til hvor de sto. Besøkte ofte bilkirkegårder, blant annet på Hovland.

Vist 672 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Hei Morten,vi skreiv også bilnummer men vi satt ikke på trappa til Rakel.Vi sto i undergangen,og var helt på tryne bare vi så en bil fra Oslo,med f,eks.33-34-65.det var moro,,

Hei Kjell!

Det var ikke så vanlig med biler fra Oslo den gangen.

Hei igjen Morten,

Nei det var ikke det,derfor var vi skvær gærne når vi så en,men tenk dette da,vi så også bilær fra Sverige.. Dette var sånn ca, 61-63,

Apropos svenske biler. Lenge trudde både jeg og kamerater at Abonnerad (vi leste det med trykk på bo) måtte være et sentralt sted i Sverige siden det sto på skiltet over frontruta på så mange busser. Det gikk noen år før vi skjønte at ordet sto for leiebuss.

Vi som bodde ved E18, eller het kanskje Nansetgata RV40 på 50-tallet, skreiv mange bilnummer sittende på benken utenfor bakeriet i Nansetgata 59. Hos oss passerte det også mange Oslo-bilær og C-bilær, på vei til hytter i Brunlaens og Tjølling. De bilane var ikke populære, for folk fra Oslo, Asker og Bærum tok seg vel litt for mye tilrette i sitt ferieparadis.

Vi håpa uansett på at vi en dag skulle ha et bilnummer som var etterlyst på radioen i bilnummer-boka. På kjøpte bøker for oppføring av bilnummer sto det vel noe slik som: “Skriv bilnummer – hjelp politiet.”

For den gang på 50-tallet var det ikke flere bilær enn at stjålne bilær ble etterlyst etter nyhetene på radioen. Etter opplysninger om bilen, sa de til slutt: “Opplysninger kan gis til Oslo Politikammer på telefon 42 06 15 eller til nærmeste politimyndighet.”

Jeg tar sjansen på å kopiere inn en bilnummertekst fra 9.2.2009 fra tråden Lek og lekeplasser i Larvik:

“Dette med notering av bilnummer og ikke minst – kunnskap om hvem som hadde hvilke bilnummer – var en beundra ferdighet da jeg gikk i barneskolen på Nanset. Jeg hadde en klassekamerat som ble sett på som et bilnummerfenomen. Det var bare å si et nummer, så visste han eier. Ja, det var som regel nok bare å se bilen passere, så tok han nummer og eier på strak arm. Vår klasseforstander, Ivar A. Røed, var så imponert over dette at han en dag sendte bud på rektor Sørestrand. Så blei gutten plassert ved vinduet mot Nansetgata og fikk i oppdrag å demonstrere sine kunnskaper. Og vår klassekamerat skuffa ikke. Opplysningene kom like sikre og pålitelige for hver eneste bil. Sørestrand var storlig imponert og Røed minst like stolt som om han skulle ha dyrka fram en preseterist. Vi andre var ikke så lite fornøyde vi heller, for nummerdemonstrasjonen opptok mye av timen. Og av oss krevdes ikke annet enn beundring for prestasjonen, og det var ikke vanskelig å vise.”

Jeg har siden lurt på om ikke gutten med det innebygde nummerregisteret var Ørnulf Pettersen. Kanskje noen husker om det kan stemme?

Hukommelsen er ikke lenger hva den kanskje aldri har vært, men etter noen timer slo det meg at fenomenet med bilnummerne nok ikke het Ørnulf til fornavn, men Svein, altså Svein Pettersen.

Halloi, halloi. Ja, så er det tid for Gladløpet i Stavern igjen folkens! I morgen 16/7 går det av stabelen, og der må det jo være litt av hvert for mange interesser, gamle bilnummer, foto osv. og det er jo både 4 og 2hjulinger fra ei tid tilbake. De begynner å samles i Leiren ved 10tida og løpet starter 12. Det går da ut hovedporten ved puben, tar en sving om neset og ned “Long Beach” for å møtes på nytt i Leiren, hvis da ikke noe nytt er lagt inn i år. Dessuten er det jo meldt om bra vær, så alt bør ligge tilrette. Vel møtt!

Som vanlig litt treig i avtrekket ……..Husker vi satt på hjörnet Nansetgt./Greveveiene utenfor kurant. Da hadde vi hjulpet Annie med ÖP först, fått 50 öre og kjöpt Tos, et heltkremmerhus(lakrispastiller).Satt på fortauskanten til og med så trafikken var vel deretter den. Men Oslo-bilene,de kjörte så fort, men kom det flere tok vi hver annen. Det var A på bilene fra Oslo den gangen jeg satt med boka, slik som vi brukte til gloser på skolen. Ja, Björn, det måtte väre Svein for Örnulf gikk i min klasse og jeg er litt (bare litt) Yngre enn deg.

Ja,jeg var ute i Stavern og så på disse glisene, du verden for en hobby de eierne har. Supert å se !

Annonse