I registeret finner du stikkord til alle emner i Sonen. KLIKK HER og se alle de spennende emnene vi har i denne sonen

Noen som husker denne bilen? Z-279

Hei alle sammen! Jeg setter nå i stand en bil med lang historie i min familie (og Larvik). Bilen det er snakk om er en 1938 Pontiac med nr. Z-279, kjøpt ny på A.N. Funnemark av Ole Ingvald Pedersen (Larvik symaskin i Kongegata 22). Ole var min farfars onkel, og min farfar brukte denne bilen mye, faren min (f.1948) vokste opp i bilen og hadde den siden som ungdomsbil. Hadde vært artig å høre om noen husker bilen og kanskje har et bilde av bilen?

Vist 631 ganger. Følges av 8 personer.

Kommentarer

bilde av bilen med eier Ole Ingvald Pedersen, Anna Marie Pedersen og unge Willy Larsen.

Husker godt denne bilen, med Pontiac,s brede forkrommede list på langs midt på det lange panseret. Husker også godt både din farfar og far fra 50 tallet i Håkonsgate. Bodde i nærheten og er litt eldre enn faren din.
Bjørn Gui

Ikke dårlig at noen husker de 3. Jeg har funnet en del bilder fra 40/50-tallet og noen filmklipp fra 50-tallet (12mm, faktisk noe i sammenheng med 17.Mai i Håkonsgate) med bilen. Farfar var interessert i foto så det har vært en omfattende jobb å lete gjennom fotografier, negativer og filmer. Savner bilder av bilen fra 60-tallet. Min far Jan Henning mener han har masse lysbilder av bilen på kontoret (men en gammel arkeolog har god tid… hehe). Farmor bor i Håkonsgate nå og er stadig innom der etter en arbeidsdag med bilen. Vi synes det er artig at bilen har kommet tilbake til familien igjen og at det er gode sjanser for at bilen blir kjørbar innen kort tid.

Pappa som liten, trolig tatt på Ringebu.

Flott bil!

Slik bilen ser ut og står nå. Motor har vært tatt ut og er overhalt.

Flott dokumentert og en stor takk til deg henning l, for at du vil dele bildene med oss her på Linf!

Henning Larsen skriver:

Farfar var interessert i foto så det har vært en omfattende jobb å lete gjennom fotografier, negativer og filmer.

Du har jo allerede gitt oss en smak av gamle bilder, og det er mer å hente. Vi i Linf er veeeeldig interesserte i gamle bilder fra Larvik og omegn. Bilder som tilsynelatende er “allminnelige” kan inneholde glimt av f. eks. bygninger og hendinger som er gått i glømmeboka for de fleste, så bare kom med flere bilder.

En blir nærmest nostalgisk når en ser de gamle sideventil rekkemotorene og bilder av fremgang på en skikkelig plundrejobb som det er å overhale en slik doning, Henning. Ser fram til flere bilder og kanskje du blir med i “gladløpet” senere også?

Hei igjen! Her er det lenge siden det har vært skrevet innlegg. Var en tur i Larvik i går, der bilen står. Etter litt om og men fikk jeg endelig rekkesekseren til å starte og gå. Veteranbilinteresserte Asbjørn Abrahamsen var vitne til det hele og vi begge har hatt en dag vi sjelden vil glemme. Selv om jeg sogner til Bærum, vurderer jeg å melde meg inn i Larvik-Sandefjord veteranvognklubb, siden hele bilens historie er fra Larvik, samt opphavet mitt :) Vi får satse på gladløpet til neste år!

Det gleder meg at du har fått sekseren til å sveive og gå og at det snart kan ble offisiell kjøre tur på deg. Hadde vært hyggelig å se deg kjøre inn på Bygdetunet i Kvelde med denne amerikaneren neste sommer.

Men Henning, viste du at det også hadde vært en annen amerikaner i Ole I. Pedersens eie, før dette.

En Buick med samme nummer, Z-279.

Det skal i følge papirene ha vært en 1930 modell, innført fra England i 1933 og registrert på Pedersen den 24. mai. Om jeg leser dokumentet på rett måte, ble den solgt til Funnemark i Porsgrunn den 23. mai 1938. Det har vel vært på den tiden han fikk sin nye PONTIAC med samme nummer, levert fra det samme firmaet i Porsgrunn.
Legger ved reg-kortet på “forløperen” om det skulle være av interesse.

WOW! Dette visste ingen av oss! Jeg har sett bilder av en tidlig 30`talls bil med Z-279, men vi har ikke visst hva slags bil dette er. Tusen takk for registreringskortet og informasjonen, den var gull verdt.

Pontiacen ble førstegangsregistrert på A.N.Funnemark den 12.02.38 på H-53, og registrert på Ole I. den 27.05.38. Jeg klarer desverre ikke å finne noen dato for når bilen ble avregistrert, trolig 1971-1973. Pappa kjørte den fra han fikk lappen i juni 66, da var Ole en godt voksen mann. Han døde omkring 1969-70, da var han over 80! Sigarettene var trolig sunnere den gangen, for det gikk med både 2 og 3 pakker Teddy på en god dag hehe (gjenspeiler seg i taktrekket :)). Anna, hans kone, døde sist, i 1972. Det var rundt disse tider rekkesekseren takket for seg, med høyt oljeforbruk, dårlig effekt og banke-rakle-knaselyder ble den parkert i deres hus i Høyersgate, som på den tiden var leid ut av min farfar Willy. Etter en del ustø leieforhold, ble huset solgt. Han som kjøpte huset skulle ordne lagring av bilen. Først ble den stående på en gård i Hedrum, så ble den flyttet, også flyttet en gang til, da til Kroken gård? Her ble bilen funnet av Asbjørn Abrahamsen i 1979, stappet full av søppel! Selv om han hadde en ilende interesse for å kjøpe bilen, ble den solgt til en annen i 1982. Da gikk historier om en låve som holdt på å rase sammen, ledningsnett og seter oppspist av mus og generelt en bil som bare forfalt mer og mer. Dette var heldigvis ikke sant!

Klarer noen å snuse opp noe informasjon rundt dette? Det hadde vært til stor hjelp for en besatt bilentusiast :)

Annonse