I registeret finner du stikkord til alle emner i Sonen. KLIKK HER og se alle de spennende emnene vi har i denne sonen

Helgevolds cadillac 1952

Harry Helgevold (driver av gamle farris bad) møtte Kong Olav på VIP parkeringen på Ullevoll under en fotballfinale (var visst i 1956 eller 1957). Kongen kjørte sin cadillac 1951. Kong Olav gikk rundt bilen til Helgevold og sa til sin privatsjåfør at han ikke kunne forstå at noen kunne ha finere bil en kongen. En journalist snappet opp dette og lagde den gang en story på det. Noen som har noe andre historier rundt bilen til Helgevold. Cadillac Z-230 (serie 62). Terje

Vist 598 ganger. Følges av 11 personer.

Kommentarer

Vi har noe bilentusiaster her inne, så det ville overraske meg om det ikke dukker opp noen som husker bilen bedre enn meg. Jeg hadde sommerjobb på Farris Bad i 1957 og kan nesten ikke huske at HH kjørte rundt i denne bilen i det hele tatt!

Harry Helgevold hadde visst en eller to spisesteder i Oslo også. Bodde i Inkognitogaten i Oslo. Befant seg mye i Spania også.Han kan ha hatt cadillacen mye i Oslo selvsagt men jeg gleder meg til høre om noen har noe og fortelle. Han hadde et idyllisk beliggende landsted i Son og det var her jeg fant bilen via en bekjent av meg.Bilen har vært på rundtur i europa engang i tiden. Han har vært medlem av utrolig mange av europas bilorganisasjoner.Det fulgte med nok metallmerker til å fylle opp hele støtfangeren foran. Merker a`la KNA sine.

Det tar kanskje noen dager før våre lokale spesialister får ribbefettet ut av øya Terje, i mellomtida kan du jo kikke innom den beste sona vedrørende alt om bil på Origo, inkludert (veteran) Cadillac – her.
De folka på Autofoto er også svært velvillig innstilt og kan gi råd og vink om det meste når det gjelder alt fra å skaffe deler til lakkering!

Dessverre har ikke jeg fotografi av dette dollargliset. Som en ensporet FORD-fan på den tiden, var det kun i ytterste ensomhet at jeg kastet blikk på bilen når den sto parkert utenfor Villa Bianca.
I all sin amerikaske etterkrigscharme lyste den mot meg i sin lysegrå farge. Noe sier meg at den var to-farget, trolig med sort tak, men her tar jeg sikkert feil. De snodige fjelltopplignende halefinnene var nytt for oss i Larvik. Kilovis med krom var også imponerende, der vi kunne speile oss over enorme flater.

Det skulle slettes ikke forandre meg om undertegnede sitter på noen gamle bilder av denne bilen.
Søk i arkivet er igangsatt……(men det kan ta litt tid å finne fram til de bildene siden de er tatt for lenge siden).
Scanner dem og legger dem inn i tråden her, forhåpentligvis i år….

Stod uttafor Villa Bianca, det er slik jeg husker den også Jan Einar – kan altså ikke huske denne bilen på byen.

Du har nok god hukommelse Hr.Bredal. Bilen er tofarget. Taket har en farge som vistnok kalles gun grey metallic. Bilen er fotogen uansett hvilken vinkel man tar bilde ifra. Satt inn noen bilder fra i sommer.

Flott at vi får se denne bilen igjen Terje, vi opplever nemlig ofte at forskjellige innfallsvinkler trigger av hukommelsen hos en del av oss. Når det gjelder Jan Einars hukommelse går den uttapå det meste – og det gjelder ikke bare motoriserte kjøregreier!

Origo har etterhvert fått en fin søkefunksjon som vi ikke bruker ofte nok. Det hjelper kanskje når vi blir flinkere til å bruke tags. I Larvik i nær fortid har vi en tråd som heter Gamle bilnummer med Z og G og her finner vi selvfølgelig også innlegg om Harry H’s Cadillac. Jeg finner et par innlegg om bilen i den tråden og en av dem er fra 14 feb 2009. Denne tråden kan kanskje også være nyttig for medlemmene i Autofoto – mye bra informasjon – ikke bare for Vestfoldinger. Dere får kikke innom – Terje, Holmestrand kan være et nøkkelord!

Ja, så bekrefter bildene akkurat hva minnene tilsa. Bilen hadde større speilflater en speilsalen i Ludvig den fjortendes Versailles. Det ikke amerkanerene maktet å vise fram av egenartede byggverk, det tok de fram en formidabel bilproduksjon. Ikke underlig at byggverket Z-230 grov seg inn i minnekortet, med gjentagne flashbacks.
Det er med gru jeg tenker på at jeg kunne ta så feil av takfargen etter disse årene. Sort passet jo slett ikke inn, det bare måtte være gun grey metalic =;) – Men jeg får si at som min meget kjære onkel; “Har jeg vært mann for å si en ting, så er jeg også mann for å gå fra det !”
-
Med tanke på Harry Helgevolds nærhet til Farris Bad, kanskje den suverene også ville legge ut en lenk til den tråden !
-

Terje Løkeberg; en takk til deg for denne billedlige opplevelsen. Det er akkurat slike innlegg som gjør at livet i LINF er så godt. Derfor benytter jeg anledningen på denne årets siste dag til å rope ut et “Godt nytt år”.

Antar at Jan Einar tenkte på meg – link til Farris Bad (for noen av oss er det bare ett Farris Bad).
I et innlegg i denne tråden Terje, finner du også et bilde av Villa Bianca (nevnt tidligere i denne tråden) hvor Harry H bodde. Innlegget var lagt ut 22 aug i år av Jan Einar. Jeg ser også at Helgevolds dødsannonse er lagt ut av Janke M tidligere. Han døde forøvrig 17 feb 2009.

Takk for at du tok hintet på strak arm, O2 !
Du vet, vi Nansetguttær………

Her er et par bilder av bilen, tatt av en kamerat av meg i 1978.
Da var bilen i Drøbak hos en kar som skulle ta seg av en liten lakkjobb.
Det ser forøvrig ut som om bilen ble tofarvet på dette besøket.

[Bilde 1651391 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1651392 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1651393 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1651395 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1651396 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1651397 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1651398 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1651399 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1651400 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 1651401 finnes ikke eller har blitt slettet]

Bra, Knut !
Nok en liten minnereise tilbake til guttedagene.

Helgevolds Cadillac eksisterer idag i beste velgående hos en entusiast som vet å verdsette og ta vare på denne bilen

Hei. Etter å ha eid cadillacen til Helgevold i ca. 2 år , solgte jeg bilen til en kar i Hokksund. Man må av og til ofre noe for å få noe annet. Den nye bilen jeg kjøpte har også noe historie fra Sandefjord. Jeg kjøpte en cadillac 1957 som er av en helt annen kvalitet enn “Helgevoldbilen”. Min 1957 cadillac er restaurert av Svein Arvesen fra Melsomvik. Svein kjøpte bilen fra Sandefjord. Helgevolds cadillac har forøvrig vært i en 3 siders reportasje i bladet AMCAR for ca noe over et år siden. Terje

Her er bilder av cadillac 57 som ble anskaffet etter at Helgevoldbilen ble solgt. Jeg sitter på en mengde bestikk i sølvplett (90g) fra farris bad. Alle deler har logo fra farris bad. Noen som kan være interessert i dette? Jeg var med å rydde i noe av Helgevolds innbo på hans sommersted ved Son. En stor eske med dette bestikket sto ved siden av cadillacen. Terje

Hei bilentusiaster!
Undrer meg på om jeg ikke så Helgevolds Cadillac på fjernsynsapparatet igår. NRK har en serie “fortellinger” gående som heter HJEM. Her visiter vi Vestfossen på sitt beste.
Langs en fortauskant i selv hjertet av byen (?), sto det en herlig grå Cadillac med Z-nummer. Jeg oppfattet kun det første tallet etter Zen, og det var 2.
Var det noen som fikk med seg dette ?

Var inne på NRK.no og fant episoden – bilen ligger ca 23.30 min ute i filmen og det er ikke mulig å se hele bilnummeret! Det var jo en trestamme rett foran nummeret, men du har rett i Z-2… Jan Einar. Det var nok vår bil fra Farris Bad!

Høres meget sannsynlig ut fordi jeg solgte bilen til en kar i nærheten av Hokksund. Vestfossen og Hokksund er relativt nære tettsteder. Hilsen tidligere eier av Z-230 , Terje

En annen litt artig ting er at både Harry Helgevold og hans bror kjøpte hver sin cadillac i ca. 1954. Broren til Harry kjøpte en cadillac 1951 eller 52 i cabriolet utgave . Jeg lurer på om den kunne være sort. Har noen et bilde fra Larvik eller Farris Bad med en tidlig 50-talls mørk cadillac cabriolet er det mest sannsynlig broren til Harry som har vært på besøk. I en tid da folk flest kjørte rundt i “kasser” med 4 hjul , hadde altså disse to brødrene hver sin luksusbil ! Terje

Annonse