I registeret finner du stikkord til alle emner i Sonen. KLIKK HER og se alle de spennende emnene vi har i denne sonen

Farrisfabrikken - en viktig kilde i Larvik

[Bilde 155381 finnes ikke eller har blitt slettet]

Farrisfabrikken og produktet Farris er velkjent over store deler av verden. Men ikke alle – selv i Larvik – vet hvor kildene kommer fra. Det vannet som tappes til Farris er gjennom århundrer filtrert gjennom morenesand under Bøkeskogen og renner ut i de to kildene i Farrisfabrikken. På bildene ser vi litt av produksjonen, noen kjente ansikter fra Farrisfabrikken og “mottaket” for en av kildene i kjelleren under fabrikken.

[Bilde 155380 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 155382 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 155383 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 155385 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 155390 finnes ikke eller har blitt slettet]

Kommentarer

Vi har jo alle hatt gleden av å drikke Farris, selvom de fleste av oss er i ferd med å glemme “den originale Farris” med sine voldsomme kullsyre bobler.
Hvordan drikken smakte i 1925, vet jeg ikke, med kanskje din lokale kjøpmann har en flaske eller to stående gjemt bort i en krok??

Det finnes betydelig mer å lese om Farrisfabrikken og dens levnet et annet sted i LINF. Dette er en lenke til denne siden

Farrisflaskeetikett, krig, NS-tvil og Milorgposten

Artig klipp fra Østlands-Posten den 24.12-2015.

Annonse