I registeret finner du stikkord til alle emner i Sonen. KLIKK HER og se alle de spennende emnene vi har i denne sonen

"Sånn var'e bare!"

Slik ble boka vår…

Endelig!

I dag ble boka lansert! Klokka 12.00 i dag gikk startskuddet for lanseringen av boka “Sånn var’e bare!” – boka som ble til takket være Ulf Aabel Lillemoens initiativ til sona “Larvik i nær fortid” på Origo.no.
Elleve forfattere har skrevet sine personlige historier fra Ø. Halsen, Torstrand, Langestrand, Byskogen og Hovedbyen, og tilsammen er dette blitt en bok på 236 sider tekst og bilder.
Det var betydelig interesse for boka da Norli bokhandel la ut nykommeren for salg i dag, og mange var innom for å sikre seg et eksemplar av “Sånn var’e bare!” med forfatternes signaturer.
ØP’s kanalsjef, Bjørn-Tore Sandbrekkene. var tilstede på lanseringen og mer om boka kan leses i ØP i morgen. Og forfatterne er nå selvsagt spente på såvel anmelderens som publikums dom…

Det ble folksomt hos Norli under boklanseringa i dag!

Vist 1158 ganger. Følges av 21 personer.

Kommentarer

Nok en gang vil jeg gratulere alle forfatterne med en flott bok.
Veldig hyggelig at det var interesse for boken,det fortjener
dere alle sammen.
Jeg skal kjøpe boken i morgen,og gleder meg allerede til
å lese den.
Løp og kjøp – alle sammen !

Gratulerer til forfatterne og andre som med rette kan være stolte i dag.
Takk også til Janke for rask informasjon til oss andre som ikke var der. Nå er det bare å får tak i boka asap.

Er det rom for innkjøp av klassesett til skolen av slike bøker? Lokalhistorie var ikke noen del av mine historietimer, men jeg håper jo at verden har gått fremover de siste 40 åra!

Gratulerer så mye !! :))

Føyer meg til gratulantene, og skal forsøke å bidra med mer på Linf etterhvert.

Gratulerer med bokprosjektet. dette gleder jeg meg til å lese.

Først og fremst er det bare å gratulere med denne fine boken.
Jeg var så heldig å ha muligheten til og være til stede under lanseringen, ikke nok med det, fikk også signaturen til de fleste av forfatterne.
Tok til og med en kaffekopp sammen med en del av dem.
Så dette var litt av en dag. Boken er litt tykkere en jeg først hadde regnet med,
det betyr bare at det er masse fin historie i fra bydelene våres.
Sier ikke mer det er rett og slett bare å dra å kjøpe.
Avslutter med å si at dere har mye og glede dere til.

Jeg ber så ydmykt om undskyndning for at jeg blander meg inn i forb med denne boklanseringen. Men da jeg fikk se bokomslaget, gikk minnene til både starten på siste verdenskrig og årene fram til frigjøringen. I Digermulen var det kun en gang at vi fikk føling direkte med krigen. Det var sommeren 1940 mens krigen foregikk i Narvik. Da opplevde jeg at et tysk fly forsøkte å bombe og skyte i senk en fiskerbåt som skulle til Ofoten med utstyr til norske soldater.
Båten greide seg, og flere ti år senere hørte jeg et program hvor de fortalte at kulehullene vistes ennå i masta. Ellers sitter mange minner fra de 5 årene.
Tyske soldater kom regelmessig til Digermulen på perm hvor de bodde på ungdomshuset. Så liten jeg var ble min interesse for det som foregikk snart vakt, ikke minst på vinteren når jeg så hvor dårlig de var til å renne på ski.
Bakken ned fra ungdomshuset hadde en sving, der for det som oftest flere utfor.
det kunne jeg se, på grunn av at vi bodde rett på andre siden av veien.
Vi hadde også besøk av Tirpitz m/følge på tur til Finnmark. Og mange andre minner fra de 5 årene. NB. Fikk bare slik lyst til å minre litt fra forna dar.

Gratulerer til alle dem som har bidratt til denne morsomme og viktige boka!
Såååå gøy!!
Jeg føler jo litt “eierskap” til den jeg også da, her jeg har sittet foran tastaturet og fulgt med historiefortellerne fra sidelinjen.
Nei detta var morro!

Ut å kjøpe bøker!

Takk til dere alle for hyggelige tilbakemeldinger, og en spesiell takk til Hilmar som gir oss et lite glimt fra krigen på sine kanter av landet!

Nå er boken skumlest, og: SÅ BRA!!!
Mange flotte historier, personskildringer, anekdoter og stedsbeskrivelser for oss som bor i Larvik.
Jeg gleder meg virkelig til å fordype meg i denne boken.

Fantastisk! Gratulerer! Hvor bestiller vi en liten bunke til Origo-kontoret?

Kjære Ulf, Janke og alle dere andre!
Gratulerer så mye med utgivelsen. Gleder meg til å studere den. Da jeg først hørte om ideen, skal jeg innrømme at jeg var i tvil om at dette lot seg gjøre. Men jammen klarte dere dette også!!
Grattis

Tusen takk også til Balder, Simen og Are for gode og varmende ord, Forfatterteamet håper naturligvis på at boka skal bli vel mottatt, og det er det bare dere lesere som kan avgjøre. Og til Simens spørsmål, det vet jeg faktisk ikke! Men boka finnes jo i bokhandelen Norli i Larvik eller ta kontakt med Truls Norby i Norgesforlaget (post@norgesforlaget.no)

Gratulerer så mye alle sammen. Jeg er igang med å lese, og det er en strålende opplevelse. En unik bok.

Gratulerer. Gratulerer! Gratulerer. Hadde jeg visst dette så hadde jeg jo reist bortover til lanseringen. Spennende. Gleder meg til å lese den!
Kan noen si meg prisen??

Jeg kjøpte boka i går, og den kostet kr. 374,-
Og den er verdt hver eneste krone!!

Takk, Janke. Har kontaktet Norgesforlaget.

Takk igjen til dere alle sammen, det er virkelig hyggelige tilbakemeldinger vi får!

Gratulerer så mye. Gleder meg til å lese boka.

Tusen takk, Roar!

Jeg kan bare gratulere Jan Einar Bredal, Dagfinn W. Ellefsen, Jan Eilert Gabrielsen, Idar E. Gjertsen, Inger-Helene Hansen, Bjørn Høvik, Peter Lindholm, Janke Mürer (spesielt) og Kjell Øritsland med boka. Om jeg ennå ikke har lest boka, så har jeg lest alle innlegga og kommentarene i “Larvik i nær fortid”, og der har alle de som er ramsa opp foran gitt vektige bidrag til det som nå er realisert som ei bok.

Jeg ser boka som et samarbeidsprosjekt mellom aktive deltakere i Origosona “Larvik i nær fortid”, og jeg har all grunn til å tru at det kan komme flere bøker som tar utgangspunkt i lokalhistoria som vi har samla inn. Det er mange flere enn de som står som forfattere denne gangen som er skriveføre og har noe å fortelle om. Det må være et mål i seg sjøl å få med mange av de som har deltatt mest i “Larvik i nær fortid” i nye bokprosjekt. Det må være noen som kan være pådriver i et slikt nytt prosjekt, og her håper jeg på at Janke Mürer kan delta med sin innsikt og sine kunnskaper som journalist.

Vi ønsker mange flere medlemmer i Larvik i nær fortid, og alle som er interesserte i lokalhistorie er velkomne innom sona for se hva vi driver med og til å komme med egne innlegg.

Takk for de orda, Ulf! Jeg er helt enig, det ligger allerede en masse “ubrukt” lokalstoff og venter – vi får diskutere om hvorvidt vi orker å gå løs på en ny bok. Men det spørs om ikke skrivekløa nå har grepet om seg i LINF, for det er jo så mange andre enn forfatterne av “Sånn var’e bare!” som har mye å bidra med!

Dette spørsmålet blei stilt i en annen tråd:

De fleste av forfatterne kjenner jeg fra “Larvik i nær fortid”, men hva har Turid Løsnæs bidratt med? Hun har muligens vært innom sona uten at jeg har registrert det. Et søk på Origo finner ikke navnet. Anne-Sofie Ørbæk kjenner jeg heller ikke fra Origo.

Gratulerer med bokprosjektet!!! Har satt den på ønskelista til jul om jeg orker å vente.

Gratulerer til alle historiefortellerne i Larvik! Kjempeflott prestasjon, jeg gleder meg til å lese boken dere. Jeg har skrevet om boken i Origo-bloggen.

En ting til – dere som har bidratt til “Sånn var’e bare”, det hadde vært strålende om dere kunne kommet med noen tips i Origo-bloggen om hvordan dere har fått til å skrive en slik bok, via en nettside. Hva er de tre beste tipsene for å få det til, dersom eks. et lokalhistorielag eller noen andre ønsker å gjøre noe lignende?
I arbeidet med boka, hva har dere gjort på nett, og hva har dere gjort “offline”, har dere eks. hatt møter?
Hva slags feil bør en styre unna?

Kjempefint om dere vil komme med noen slike innspill i kommentarfeltet, det vil være nyttig for mange!

Takk igjen til Ulf, Liv-Anne og Bente!

Hei alle dere som har skrevet i tråden her og skrytt av boka SÅNN VAR`E BARE. Janke har heldigvis vært flink til å overbringe takk, men fra oss andre som har vært med på å levere stoff til boka har det vært taust. Tusen takk alle sammen for hyggelig respons på boka!
Så vil jeg takke Ulf og de andre vertene i LINF for at LINF ble til og takk til alle som gjør LINF artig og spennende!!
Jeg har registrert at det har blitt stilt spørsmål om flere bokutgivelser og jeg mener at svaret på det må være:JA.
Det er så mye “ubrukt” stoff om storlarvik som fortjener å bli publisert. Mange av bydelene i Larvik er ikke omtalt de boka og det er “drøssevis” av gode “skribenter” som ikke slapp til i denne omgangen. Heldig var jeg som fikk være med, for dette har vært moro.

Kjempebra, Inger-Helene! Takk for sist – håper du kom deg vel hjem til Bamble på fredag. Ja, det er klart at det ligger MASSE ubrukt stoff på LINF, og når vi får tid til å la bokutgivelsen synke litt hen, så kanskje…

Hei. Morsomt at dere får god respons. Har selv lest det meste av boken og levert en anmeldelse som jeg håper kommer i avisa mandag.

Jeg håper noen tar seg tid til å fortelle litt om arbeidsmetodikken for utgivelse av boka, slik Bente Kalsnes spør om. Det er jo ganske spesielt at denne type sosiale nettverk ender opp med en bokutgivelse. Nybrottsarbeide er aldri lett, men veldig artig når det lykkes – og blir lagt merke til også utenfor lokalsona!

Tusen takk, Bjørn-Tore og Otto! Ja, vi venter i spenning på anmeldelse av boka – og håper selvsagt at den blir så positiv som mulig!
Ja, Otto, jeg har faktisk tenkt jeg skulle prøve å legge inn litt i Origobloggen til Bente om hvordan vi har jobba fra bokprosjektet. Det har vært kjempemoro, og det var bare synd du ikke kunne være tilstede på fredag!

Hei til alle skribentene i SÅNN VAR`E BARE! Takk for sist. Det var hyggelig å se dere og få hilse på dere!
Jo, takk Janke jeg kom vel hjem til Bamble fredag (men så hadde jeg da også en stø sjåfør; Min mann!!)
Jeg holder fremdeles på å lese boka og det skal bli artig å lese anmeldelsen din Bjørn-Tore!

Gratulerer!

Til tross for mye ros, har også denne boka behov for markedsførig for at den virkelig skal selge etter at vi litt smågale har løpt og kjøpt.
Jeg får først kjøpt boka på onsdag, så jeg ber om at en av dere som har boka tar kopi av innholdsfortegnelsen og legger ut her på Linf slik at tvilerne forstår at denne boka MÅ de bare ha!

Jeg sier meg enig med Ole E L, men husk på å legge ut lista med ropert slik at leserne i forumLARVIK får se den. Det er der det største markedet er.

Skal prøve å få gjort det i morra (tirsdag), Ulf og Ole!

Nå er innholdsfortregnelse og bokbakside (ikke alle har vel sett den heller!) lagt ut. Dessverre klikka Origo-systemet atter en gang på bildelasting, så jeg fikk bare lagt ut de to bildene i “ikkeforstørbart” format.

Jeg takker først forfatterne av “Sånn var`e bare!” for julepresangen! Dette er ikke ei bokanmelding. Jeg har såvidt starta lesinga av boka, og jeg har bladd litt og lest litt. Heldigvis er dette ei bok med uhyre mange detaljer. Det gjør kanskje boka litt vanskelig tilgjengelig i første omgang, men den blir desto mer leseverdig når en tar igjen boka og setter seg på nytt ned og leser.

Det første som slo meg er hvor kolossalt lokalt mye av stoffet som står i boka er. Her er det ikke bare på tale med bydeler, men en går med på gatenivå og til enkelthus. Vi får mange navn som nok kan være vanskelig å holde rede på, men som er ei uvurderlig kilde for de som vil fortsette å skrive om “sitt Larvik”, sammen med opplysningene i Origosona “Larvik i nær fortid”, sjølsagt. Lokalpatriotismen skinner igjennom, ikke bare for Larvik, men også for bydelene, ikke minst for Torstrand som er svært godt representert.

Det andre som slo meg er hvor lite jeg visste om Larvik, spesielt etter å ha lest denne boka. Dels skyldes det at jeg flytta til Larvik, men jeg var trass alt bare 8 år gammal, så det kan ikke være hele forklaringa. Jeg hadde noen få ganske nære slektninger i Larvik, som fabrikkbestyrer Hans Hanson på Rockwool og bonde Hans Bøvre på Raugland på Brunlanes og familien deres. Mye av forklaringa er at livet i bydelene ikke bestandig hadde mye overlapping med det i andre bydeler. Jeg bodde i Hovedbyen, men farta rett nok på sykkel over hele Larvik by, på Nanset, ut i Tjølling og Brunlanes. Janke er tre år eldre enn meg, men jeg kjente ikke Janke fra Larvik fra før, og likevel kjente jeg Erling Foyn fra speidern. Mitt Larvik var Bryggene og Storgata, Torget og gatene rundt Torget, Bryggeriet, til dels Bøkeskogen og Bøkelia, Bøkkern og sjølsagt Prinsegata. Livet var for en stor del skolegang på Rombærn og Larvik høiere skole, dvs. realskolen og gymnaset. Kanskje var jeg mere lesehest enn de fleste. Speidern tok brorparten av fritida helt fra 11-års alderen og til nærmere de 20 som rover og “gamlekar” for 1. Larvik. Speidinga og friluftslivet som hørte med, var en stor del av livet, men det er lite omtalt i denne boka. Omgangskretsen var til dels forskjellig for forfatterne av boka og undertegnede. Det er bare Idar E. Gjertsen som jeg kjente. Stort sett kjente jeg godt til unger av egen årgang, også på Langestrand og Torstrand og noe dårligere på Nanset, og kjente heller lite til de som var eldre eller yngre.

Konklusjonen er heldigvis at det er igjen massevis av stoff å skrive om, ikke minst fra Hovedbyen og Speiderbevegelsen. Det er mange flere som burde vært med i “Larvik i nær fortid”. Det ligger mange flere interessante bilder i fotoalbum. Det er mange skriveføre personer som burde fortalt om sitt Larvik. Boka “Sånn var`e bare!”, er i høyeste grad leseverdig og burde være tilgjengelig for alle som bor i Larvik eller har tilknytting til Larvik.

Med dette ønsker jeg forfatterne av “Sånn var`e bare!” og alle medlemmer og lesere av “Larvik i nær fortid” et GODT NYTT ÅR!

Takk til Ulf for kloke kommentarer og signaler.
Sjøl ble jeg med i LINF på grunn av tråden om Speiderbevegelsen i Larvik.
Jeg håper virkelig at noen tar utfordringen med å lage bok om dette temaet,
basert på stoff som nå ligger inne i LINF pluss litt til.
Vi er jo mange gamle speidere inne i LINF allerede.
Nå har vi en unik mulighet til å få samlet speiderbevegelsens lokalhistorie i bokform.

ILDSJELER FOR SPEIDERBOK ETTERLYSES!

Hvis stoffet er godt nok finnes det sikkert en finansieringsmulighet der ute i kulda.

Per Hroar Jørgensen, Erik Hagen og Per Fuhre Pettersen er tre opplagte kandidater til redaktører for ei bok om speiderbevegelsen i Larvik. Om de har lyst, tid og mulighet for ei slik stor oppgave, må de svare på sjøl. Og tenk på alle bildene som Erik har liggende!

Takk til Ulf for såvel gode og varmende, som saklige kommentarer til boka. Hyggelig at den har falt i smak både hos deg og en masse andre lesere. Og ja, jeg er helt enig i at både speiderbevegelsen, hovedbyen og en mengde andre områder og temaer nærmest “roper” på både én og flere nye bøker. Hvem og hvorledes, det får vi bruke noen tidlige vintermåneder på å prate om…

Jeg har dessverre ikke vært flink nok til å følge med i alle Linf-trådene den seineste måneden og har dermed ikke før nylig fått med meg all den positive omtalen av Sånn var’e bare. Som en av bidragsyterne syns jeg naturligvis det har vært stor stas. Like mye som å bli invitert med i prosjektet. Det er svært lenge siden jeg har bodd i Larvik, og nettsida Larvik i nær fortid og boka som har sprunget ut av den, har brakt meg i kontakt med gamle minner, gamle og nye bekjente både elektronisk og ansikt til ansikt. Det har vært en udelt hyggelig opplevelse. Jeg er stor takk skyldig både initiativtakerne til nettsida og boka!

Annonse