I registeret finner du stikkord til alle emner i Sonen. KLIKK HER og se alle de spennende emnene vi har i denne sonen

"Farefull" ferd til Fossestua...

[Bilde 134444 finnes ikke eller har blitt slettet]

Ikke akkurat 50-60 år siden, men fant disse gamle bildene fra noe over 30 år siden, og tenkte jeg ville dele den “farefulle” ferden med dere. Bare noen få bildeglimt fra den gangs KUF-speiderjentene skulle på tur til Fossestua under ledelse av “meisemor” – Evelyn Rasmussen. Turen startet ved gamle Forden der det var en slags rampe… For ferden oppover Vestmarka gikk nemlig ikke med privatbiler eller buss, og speiderjentene – meisene – var for små til å sykle med all bagasjen. Derfor var transporten planet på en stor lastebil. Skal lure på hva biltilsyn og politi hadde sagt til en slik persontransport i dag!!

[Bilde 134439 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 134440 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 134441 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 134442 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 134443 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 134445 finnes ikke eller har blitt slettet]

Kommentarer

Fra min barndom husker jeg at i skogsbærsesongen om høsten var det versgo’ å sette seg på lasteplanet! Unger, kjærringer, gamle gubber alt som kunne krype og gå skulle på skauen for å plukke bær! Kjærringer i skjørt og skaut, grinete unger og oss mellomstore da som bare var ute etter ablegøyer! Tente bål, kokte kaffe og hadde det helt OK!

Old memories are the best!

Takk for bilder med kommentarer fra meiseutflukt til Fossestua, Janke! Her var mange med og mange som vil ha glede av slike bilder ettersom åra går. En vesentlig del av tida mi i perioden fra jeg var 11 år gammal og oppover til kanskje 17-18 år gammal gikk med til speideraktiviteter, først som speider seinere som rover. Jeg deltok også litt som hjelper/“gamlekar” etterpå. Jeg har valgt å ikke skrive noe om speideren eller å sette inn bilder fra denne tida, rett og slett fordi det er andre som sitter på mye mere materiale enn jeg, og som har bedre oversikt. Jeg er ikke tvil om at det er nok stoff til ei egen sone om speiderbevegelsen i Larvik. Jeg skal ymte frampå om det til “rette vedkommende”. Så får vi se hva det blir til, ,men jeg holder meg unna slikt stoff.

Hei Janke, der meisemor holder opptelling er det noen kjente små fjes, bl.a. min datter Anne f. -67. hennes lyse hår har hun fortsatt å ha både i politiet og som fylkesordfører, men det må være et av de tidligste bilder av Rygh Pedersen, tatt av andre enn hennes far. De fleste kan nok dra kjensel på damen! Idar

Det sies at halvparten av jentene i Larvik har hatt gleden av å overnatte på Fossestua. ( se forøvrig eget billedinnslag, som er i komminga.)
Men jeg må kommentere noe her. Bildet er ikke fra Forden, men fra Bilklinikkens “inngang” mot Olavsgate. ( senere ble vel noe av dette området innkjøp av “Forden”). Verkstedet til Bilklinikken var her i 2 etasjer og oppkjørselen var den avbildede “låveoppkjørselen”.
Huset til høyre i utkjørselen er Olavsgt 9 ( her minnes jeg det var noen flotte, store elfenbenlignende figurer i vinduet mot krysset), tvers over gaten nr 10(?) Hjørne til høyre er Haraldsgt 6 (På 50-tallet; “Forden” alias;… Larvik Automobilforretning A/S …Nå; Låsesmeden).
Nesebilen, LS11037 er en Ford K-serie lastebil. Denne modellen erstattet den kjente Thames Trader i 1965, og ble produsert i noen år framover. ( Vil anta at bilen nok var kjøpt brukt i 1972-73. LS-skiltene kom jo våren 1971.

Selvsagt har du rett i at det er Bilklinikken, Jan Einar! Av og til kan det gå litt fort i svingane… Ellers er jeg imponert over hva du vet om biler og bilmerker, helt utrolige kunnskaper!! Husker du forresten LS 10000 – en Volkswagen “boble” som jeg mener å huske var registrert på Mandt…

Jeg har alltid savnet noe mer om speidernes liv – les jentespeiderne. Flirte godt da jeg så de fine bildene av Evlyn Rasmussen og meisene hennes. Jeg var troppsfører i Larvik 3 – da hun ledet meisene. Vi jentene hadde jo også et speiderliv, Får se om en klarer å blåse litt mer liv i dette.

Att Jankes innlegg av 19. mars 2008 og den oransje LS-10000-bilen til Mandt. Den kan dere lese mer om her: en lenke til denne siden
Tror vi må bla til tiden rundt 14. april 2012.

Så til Elisabeths innlegg om Speider`n. Vi har skrevet veldig mye om speiderlivet, dessverre mest om guttenes mange turer og begivenheter ellers. Nå er det tid for jentene og deres minner. Dette er en lenke til speidertråden.
Kom med minnene deres her, jenter =;)

Nå så jeg jo at du hadde sendt inn flere bilder fra de gilde turene på lasteplanen Janke M. Jeg “kastet” meg bare over det øverste, fordi jeg gjerne ville la det få en plass i solen igjen. De er virkelige herlige disse bildene du tok dengang. Og det virker jo også på responsen, at mane av jentene husker nettopp dette.

Annonse