I registeret finner du stikkord til alle emner i Sonen. KLIKK HER og se alle de spennende emnene vi har i denne sonen

Karikaturer fra dengang DnB var DnC...

[Bilde 124914 finnes ikke eller har blitt slettet]

Min far, Torodd Mürer, var banksjef i Den norske Creditbank i Larvik, og hovedbølet i Oslo hadde sitt eget husorgan der skribent og karikaturtegner blant annet reiste rundt til DnC-filialene og lagde “reportasjer” om lokalkontorene og dem som jobbet der. En gang på 50-tallet var turen kommet il DnC i Kongensgate 18 A i Larvik, og resultatet var et intervju med “faderen” og noen karikaturer ført i pennen av husorganets tegner som jeg dessverre ikke har navnet på. Disse karikaturene fant jeg igjen forleden, og jeg mener å huske at jeg fikk dem av Gudrun Morris som er datter av Fritz Blikstad. Han var kontorsjef i DnC Larvik, og fars høyre hånd.
Styreformann i banken her var på den tiden Thor Bugge, og ellers av karikaturene kan nevnes kasserer Alma Nielsen og ikke minst vår alles kjære vaktmester, Omar Myhre. Han var svært interessert i jakt, slik far var, og tegningen av Myhre viser ham med geværet ved sin side. Videre har vi Carl Semb og Per Andersen. Sistnevnte er trolig avbildet i egget siden han sannsynligvis var yngstemann i banken den gangen!

[Bilde 124912 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 124913 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 124915 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 124916 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 124917 finnes ikke eller har blitt slettet][Bilde 124918 finnes ikke eller har blitt slettet]

Kommentarer

Jeg har undra meg over kunnskapene som Janke har på alle hold om gamle Larvik. Både tekst og tegninger her er ikke mindre enn et stykke kulturhistorie.

Takker og bøyer meg i støvet, Ulf!

Henger meg på Ulf!
Åssen gikk det med flagga? Skarru ha flere utgaver?

Behøver ikke flere Calle! Men de var jo fine de da – kanskje litt vemodige…

Annonse