I registeret finner du stikkord til alle emner i Sonen. KLIKK HER og se alle de spennende emnene vi har i denne sonen

Bygning til Halsen ungdomskorps

Er det noen som har gamle bilder innvendig av bygningen til Halsen ungdomskorps/, tidligere eiere: Østre Halsen bedehus, Østre Halsen Ungdomslag (opprettet rundt 1910) eller Østre Halsen avholdslokale?

Grunnen til dette jeg prøver å finne ut om det bildet fra 1914 jeg legger ved her, er fra det ene rommet (lille) på denne bygningen. Jeg så gjennom vindu der at vegg i bakgrunnen er noe LITT det samme som veggen på bildet.

Bildet er antagelig et før-stiftelsesbilde til Vestfold Døveforening – som fyller snart 100 år og det er greit å vite sikkert hvor det er tatt.

[Bilde 911565 finnes ikke eller har blitt slettet]
Vist 472 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Bildet ovenfor kan være tatt i lillesalen, der var det ihvertfall brystpanel. Men slik jeg husker det 40/50 år senere var panelen over rett og ikke skrå. Laget jeg har bilde av, som kan være tatt samme sted, viser dette jeg nevner. Vinduene i storesalen var mye høyere oppe tror jeg. Jeg har ikke så gamle bilder,

Hei Elisabeth.
I høsten 2010 var jeg innom i den aktuelle bygningen og så lillesalen. Det så ganske likt – med loddrett brystpanel. Men ikke skrå panel ovenfor brystpanel – lik som du sier, Elisabeth.. Jeg vil likevel anta at det er dette rommet da vi har ingen andre steder som kan være lik som i Østre Halsen.

Annonse