I registeret finner du stikkord til alle emner i Sonen. KLIKK HER og se alle de spennende emnene vi har i denne sonen

Frisøren på Nanset

Spørsmålet om frisøren “Nedafor Furuheim” er lett å svare på for meg. Han het Rolf Harbo Gundersen (sønn av Andreas Harbo Gundersen, arbeider hos Alfred A. og Emma Gundersen, født Jensen . Han gikk først i urmakerlærer, siden hos barber Krabbesund i “Trusten”(Kirkegt.5) på Langestrand. (1933-1995). Hadde ei sjappe i A.Micheletsvei på Nanset (nr.12 el.14?). Klipte ikke hver dag. Det var fetteren min , så jeg vet mye om denne familien , en god del “maleriske” medlemmer, bl.a. Frits Fiskærn eller Skreddærn ; Lydia og Charlotte Jensen (“Jentene”) , buksesyersker.
Et spørsmål til interesserte: Jeg har jo skrevet artikkel om “klengennavn” i Larvik ca. 1900 til 1945 i tidskriftet “Namn og nemne” 22 , og er stadig fascinert av dette. Kan noen gi opplysninger om “Adlasken”, som ei tid budde på Langestrand , og på slutten av livet på Tollerodden. Mange husker ham som en skygge , men hva het han egentlig?

Eigel Gundersen (nyinnmeldt)

Vist 471 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Eigel G. Sitter med “namn og nemne” foran meg, mange av navnene kjenner jeg fra oppveksten på Torstrand. De jeg ikke opplevde sjøl, hørte jeg om gjennom en god historieforteller av en far. Broder Thor og jeg er også mer enn normalt opptatt av “kleggenavn”, vi bruker det ordet, tror de fleste på Torstrand gjorde det. En ting er selve kleggenavnet, det som er mer interessant er hvorfor/hvordan de fikk det. 14. feb. i år hadde jeg et innlegg i tråden “Klengenavn i Larvik”, der kommer jeg med forklaringer på noen kleggenavn sånn jeg har hørt dem. Har du sett innlegget?

Jeg kopierer over siste del av innlegget og kommentaren til “Kleggenavnspalta”. Jeg foreslår at diskusjonen fortsetter i kleggenavn

Arild Stensrud hadde laget en ny tråd med tittelen “frisøren på nanset”, og den er nå kopiert og flyttet hit:

Jeg ser at Eigil Gundersen har satt ned noen ord om Harbo. Jeg er oppvokst noen hus ovenfor Harbo, og bor nå i huset til Rolf Harbo Gundersen. Kjøpte det av Astrid for 13 år siden. et restaureringsprosjekt som har tatt tid, men det hjelper. husker godt Rolf og Astrid fra min oppvekst, og kan svakt huske Frits. Jeg har mye av utstyret fra salongen til Rolf, og jeg har også trillebøra til Frits, et langt et han vistnok brukte til å frakte fiskekasser på.
Vist 4 ganger. Følges av 4 personer.

Arild Stensrud
mandag 1. mars kl 13 Bra?
Kommentarer

Artig å høre at du har overtatt hus, utstyr fra frisørsalongen og trilleboret til Frits Fisker’n. Et langt trillebor av tre med stort hjul, regner jeg med, slik de var den gangen.
Jeg er 50-årgang, og husker selvfølgelig godt både Rolf og Frits. Du er sannsynligvis noe yngre. Det stemmer at Frits kom oppover fra sjøen med dagens fangst på trilleboret og solgte fisk under veis. Sannsynligvis hadde han faste kunder han leverte til, men det kjenner jeg ikke noe til.
De er i alle fall hyggelige minner fra barndommen, både Frits og Rolf.
Ole E. Leinæs
i går kl 08 Bra?

Jeg tror nok at Fiskærn hadde faste kunder.jeg er oppvokst i Welhavensgate og vi var en av kundene hans
Di-rut
i går kl 12 Bra?

Samtalen er stengt

Stengt av Ulf (torsdag 16. april 2009 kl 10).

Annonse