Firmaer og butikker i Larvik i 1939

Jeg har i flere uker jobbet med en artikkel på lokalhistoriewiki.no om firmaer i Larvik i 1939, bygget på Norges Handelsregister. Men oversikten er ikke uten feil. Feks. sto det at Einar Heum hadde smørforretning på Furubakken, at Lilla Jacobys blomsterforretning var i samme hus som Apoteket Ørnen og at Pihls fiskeforretning delte lokaler med Tollboden. Jeg tviler også litt på opplysningen om at glassmester Borch-Jenssen hadde sine lokaler tvers over gaten for sitt vanlige hus. Var det fabrikk hos nåv. Baker Jensen? I et par, tre tilfeller har jeg rettet opp synlige feil m.h.t adressene. Jeg har også prøvd å skrive hvilke forretninger som oppholder seg i de samme bygningene i 2014. Dette er lett, hvis det kun snakkes om én forretning. Men når det gjelder Centrumsgården (Prinsegata 19), Torget 4, Sigurds gate 5, Kongegata 22, hvor det var flere forretninger, er det vanskelig å vite hvilken forretning som har blitt etterfulgt av andre. Var det butikken til venstre, i midten eller til høyre som nå rommer osv… Jeg håper dere har interesse av å korrigere og dele deres viten til meg, slik at artikkelen blir mest mulig korrekt . Takk!

Firmaer, og, forretninger, i, Larvik, 1939, 2014

Kommentarer


Johs. Pedersen Frukt- & tobakksforretning. Lillefrukten????

Jeg har nok ikke mange “beviser” til dine spørsmål, Morten, men ett kan jeg legg inn her.
Under ett dykk i gamle papirer etter mine foreldre, fant jeg for en tid siden denne kvitteringen, som helt sikkert forteller deg mer enn “1000 ord”.
Her er adressen Prinsensgate 31.
En annen ting, … kr 4,00 for innsetting av et kjeller vindu", hadde det bare vært i dag =;)

Hei

Artig kvittering Jan Einar :-)

Farfar startet butikken sin i Prinsegt. 31 3/3-1933. Flyttet til Prinsegt. 22 i 1956 eller 1957(mamma husket ikke helt…) Gummiservice ved Hans Petter Kristensen, bestefar til dagens eiere, startet butikk i kjelleren i Prinsegata 31 i 1934. Selv bodde han i tredje etasje, mens broren Bjarne bodde i etasjene mellom. Akkurat hvor i bygget farfar hadde butikk er jeg usikker på. Lykke til videre med prosjektet, spennende!

Takk skal dere ha, Jan Einar og Jens Chr.

En nærmere studie av dette bildet, vil gi dere et godt innblikk i hvor Borch-Jenssen og Kristensen holdt hus. Bare se på reklameskiltene. Vinduet helt til høyre på bildet forteller også at der var det Glass Sliperi.
Kanskje noen av dere gjenkjenner de unge vakre damene på bildet?

Billedtekst: Prinsensgate 31 Skolevenninner 1-3 middelskole, Edle, Edna, Synnøve og Marit. Utlån Tor Odberg Hansen (048). Jan Einar Bredal fotosamling