Hvordan var det på Frostvedt før 1970?

Husker noen åsen hvor man plukket blåbær ved der Frostvedt skole ligger nå? Hva het den åsen? Har noen bilder fra dette området?

blåbæråsen, i, hedrum, lokalhistorie

Kommentarer


Husker ikke blåbæråsen. Men jeg husker godt Frostvetsletta hvor vi guttane fra Frankendalen stadig var og spilte fotball. Enten gikk vi over Ørnesletta og gjennom skauen eller så sykla vi rundt. Det var tider det som vekker mange minner. Skulle gjerne sett noen bilder fra den plassen,

Frostvetsletta.
Må bare skrive litt mer om denne plassen. Som tidligere nevnt var vi mye der og spilte fotball. Flere av guttane ble jo også A-lagspillere på Fram etterhvert. Tenker på Jan Iver Hansen, Jan Erik Thoresen, Torgeir Thorsen. Husker ikke helt om Rolf Harry Gram var med på Frostvetsletta men han kom jo også flyttande til Frankendalen og ble en meget god A-lagspiller.
Ellers var vi mange flere som holdt til der oppe. Noen ganger i pausene og etter kampen drakk de store guttane lager-øl.
En gang vi spilte kom en gjeng fra øvre Frankendalen ruslande forbi og videre inn i skauen. Vi syntes de var litt mer gærne der oppe i øvre Frankendalen. De fant liksom på litt mer spikk.
Etter ei stund merka vi røyklukt og ikke lenge etter så vi flammer fra en knaus like ved. En skogbrann var på gang. Enten var det Walter Gjertsen eller Bjørn Gui som kasta seg på sykkelen og susa opp til Frøystvet gård og fikk meldt fra. Vi andre satte igang med slukking, vi brukte greiner og slo flammene med , tror noen brukte trøya eller jakka si også. Vi jobba ihvertfall intenst med dette, helt til brannbilen kom.
Brannmannskapene fikk etterhvert slokt det som var, og vi ble rosa for det vi hadde gjort. Vi ble også avhørt av politiet og nevnte da at noen guttær hadde gått forbi der ei stund før brannen starta. Husker ikke om vi nevnte noen navn, og jeg tror ikke det ble noen sak av det.